ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ
Τα κυριότερα ζητούμενα στην ανθρώπινη εμπειρία είναι η αίσθηση τουανηκειν και η αίσθηση της δράσης.(Kegan 1994)
Η δράση είναι στενά εξαρτημένη από τους άλλους και από τη συμμετοχή κάποιου στη διαδικασία του διαλόγου.
Καθώς δεν υπάρχει παγιωμένη αλήθεια η απόλυτα οριστική γνώση και επειδή οι συνθήκες αλλάζουν, η ανθρώπινη φύση μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή ως μια συνεχής προσπάθεια διαπραγμάτευσης αμφισβητούμενων νοημάτων.
Ο Kundera ( 1981) υποστηρίζει ότι αν υπήρχαν πολλά αδιαμφισβήτητα νοήματα στον κόσμο τότε θα υποκύπταμε στο βάρος τους.
Ενώ η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει το κεντρικό πολίτικο διακύβευμα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, με την διακυβέρνηση της χώρας από μια προοδευτική , αριστερή, και δημοκρατική κυβέρνηση.
Ο απαραίτητος διάλογος που αναπτύσσεται και θα αναπτυχτεί δεν πρέπει να περιοριστεί στα ΜΜΕ, αλλά να μεταφερθεί στο προνομιακό πεδίο για την αριστερά που δεν είναι άλλο από την προσωπική επαφή και τον διάλογο που οφείλουμε να αναπτύξουμε σε όλες τις μορφές της κοινωνικής μας δραστηριότητας.
Ο διάλογος και μάλιστα ο στοχαστικός διάλογος περιλαμβάνει αυτό που οι Έλληνες Σκεπτικοί αποκαλούσαν εποχή, την προσωρινή αναστολή κρίσης σχετικά με την αλήθεια η την ανακρίβεια μιας ιδέας η την πίστη η δυσπιστία σε μια ιδέα, μεχρις ότου είναι δυνατό να επιτευχτεί ένας καλύτερος προσδιορισμός.
Ο διάλογος που αναπτύσσουμε με τους πολίτες εμπεριέχει τα στοιχεία που αναφέρονται (Belach 1985 ως ‘’δημοκρατικές συνήθειες της καρδιάς ‘’: το σεβασμό για τους άλλους, τον αυτοσεβασμό, τη θέληση να αναλάβουμε ευθύνες με στόχο το κοινό καλό (Δικαιοσύνη Παντού) , τη διάθεση να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα και να προσεγγίσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες με ανοιχτή διάθεση χωρίς να περιοριζόμαστε από προκαταλήψεις , κυρίως προηγούμενης κομματικής επιλογής.
Με το πολιτικό πρόσταγμα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ουσιαστικά προβάλουμε τις πανανθρώπινες άξιες , όπως την ελευθερία, την ισότητα, την ανοχή , την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ορθολογισμό .
Γνωρίζουμε ότι οι πεινασμένοι, οι περιθωριοποιημένοι , οι άστεγοι, οι απελπισμένοι και οι φοβισμένοι είναι ευάλωτοι στο λαϊκισμό της δεξιάς και την διαφυγή από την πολιτική υποχρέωση για την συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα.
Υποστηρίζουμε ότι η ανάδειξη αυτών των αξιών ως ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν μέγιστη πολιτική σημαντικότητα και αποτελούν τον πυρήνα της πρότασης μας για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
Ισχυριζόμαστε ότι χωρίς αυτές τις αξίες << δεν θα άξιζε να ζει κανείς ακόμα και σε έναν μετασχηματισμένο κόσμο και ότι ο άνθρωπος ακόμα και αν ήταν ΄΄νέος ΄΄, δεν θα του άξιζε σεβασμός. ( Camus από Fulghum, 1997).
The post Γιώργος Αρμένης: Το κεντρικό πολίτικο διακύβευμα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «Δικαιοσύνη παντού» appeared first on ZANTETIMES.GR.