Συντριπτικές συγκρίσεις και Επικοινωνιακή Συσκότιση
Στην πολιτική αντιπαράθεση με επικοινωνιακούς όρους η ΝΔ προσπαθεί να «αποδείξει» πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα σήμερα σε σχέση με το 2019 που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να συσκοτίσουν την κατάσταση που είχαν διαμορφώσει με την χρεοκοπία της χώρας.
Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει και στηρίζεται στο ότι « Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ».
Τα ερωτήματα όμως που τους θέτει η πραγματικότητα είναι:
Ποια ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα το 2015, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;
Ποια ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα το 2019, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία;
1.Δημοσιοοικονομικά:
Το 2015 που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , η χώρα είχε μηδενικό πλεόνασμα, ανύπαρκτη ανάπτυξη και δεσμεύσεις για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων έως 4,5%. Η δημοσιοοικονομική προσαρμογή μετά την χρεοκοπία της χώρας ,με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ, δεν είχε τελειώσει. Μόνο στον προϋπολογισμό του 2019 που ψηφίστηκε το 2018 υπήρξε επεκτατική δημοσιοοικονομική πολιτική .
Αντίθετα το 2019 , όταν ανέλαβε η Ν.Δ , Η δημοσιοοικονομική προσαρμογή είχε ολοκληρωθεί, η χώρα είχε ήδη ισχυρή ανάπτυξη, ενώ στην πορεία υπήρξε και αναστολή των δεσμεύσεων για πλεονάσματα.
2.Χρηματοδοτικές ανάγκες:
Το 2015 δεν υπήρχε καμία ρύθμιση για το χρέος και καμία πρόβλεψη ότι η χώρα θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Μόνο για εκείνο το έτος, για τη χρηματοδότηση του χρέους, η χώρα χρειαζόταν 22 δις ευρω. Ταυτόχρονα τον Φεβρουάριο του 2015 το ταμείο είχε έλλειμμα εκατομμυρίων ευρω και δεν υπήρχε επάρκεια για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών του κράτους.
Αντίθετα το 2019 το χρέος είχε πλέον ρυθμιστεί, οι ανάγκες αναχρηματοδότησης χρέους ήταν κάτω από 10 δις και τα ταμεία είχαν 37 δις.
3. Ανεργία:
Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέλαβε μία χώρα που αντιμετώπιζε ανθρωπιστική κρίση, οι ανισότητες ήταν στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα και η ανεργία ήταν στο 27%, ενώ η ανεργία στους νέους ήταν στο 50%.
Αντίθετα το 2019 η Ν.Δ παρέλαβε μία χώρα που δεν αντιμετώπιζε πλέον ανθρωπιστική κρίση, οι ανισότητες είχαν μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η ανεργία είχε μειωθεί 10 ποσοστιαίες μονάδες.
4.Εξωτερικός Καταναγκασμός:
Το 2015 η χώρα ήταν εντός μνημονίων. Η χώρα ήταν ανοχύρωτη σε κάθε επίπεδο, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα με υποχρεώσεις για νέες περιοριστικές πολιτικές. Το 2018 με το ΣΥΡΙΖΑ και τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκαμε από το μνημόνιο.
Αντίθετα το 2019 η χώρα ήταν εκτός μνημονίων χωρίς δεσμεύσεις για προσαρμογές.
5.Πολιτικό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη:
Το 2015 η Ελλάδα με την πλήρη αποτυχία των κυβερνήσεων μέχρι τότε, είχε μηδενική αξιοπιστία. Ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Ταυτόχρονα στην Ευρώπη κυριαρχούσε η λογική της λιτότητας και των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων ως η μόνη λύση για κάθε πρόβλημα της Ελλάδας.
Αντίθετα το 2019 η χώρα πλέον είχε ανακτήσει την αξιοπιστία της, είχε τακτοποιημένα δημοσιοοικονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Πλέον δεν ήταν το μαύρο πρόβατο. Η Ελλάδα ήταν μια ακόμη χώρα της Ευρώπης και μετά το 2020 ενσωματώθηκε στα νέα Ευρωπαϊκά Εργαλεία για την αντιμετώπιση των κρίσεων .
6.Οικονομική και δημοσιοοικονομική αρχιτεκτονική της Ευρώπης:
Το 2015 η Βίβλος της οικονομικής αρχιτεκτονικής στην αντιμετώπιση της Ελλάδας ήταν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση της μικρής παρέμβασης του Κράτους και της μονοδιάστατης διαχείρισης με έμφαση τα ελλείμματα και το χρέος σε αποσύνδεση από την ανάπτυξη.
Αντίθετα το 2019 είχαμε αποκτήσει αξιοπιστία και η μεγάλη αλλαγή στη συνολική αρχιτεκτονική ήρθε μετά το 2020 με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το πρόγραμμα της ΕΚΤ για την ενίσχυση των κρατών αλλά και τον συντονισμό στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η Ευρώπη κινείται σε άλλη κατεύθυνση και έχει εγκαταλειφθεί η λογική της λιτότητας ως μονόδρομος.
Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξεχάσουμε ότι μας έβαλε στα μνημόνια, θέλει να ξεχάσει ο Ελληνικός Λαός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας έβγαλε από αυτά, θέλει να ξεχάσουμε την κατάσταση του 2015 που δημιούργησαν οι πολιτικές της.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ
Ζάκυνθος 9-2-2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
The post Γιώργος Αρμένης: Συντριπτικές συγκρίσεις και Επικοινωνιακή Συσκότιση appeared first on ZANTETIMES.GR.