Το παρόν και οι προοπτικές των ηλεκτρονικών καταστημάτων / E–shops
Τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e–shops) αποτελούν τον νέο τρόπο αγορών για πάρα πολλούς καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και προτιμούν να αγοράσουν προϊόντα ή και υπηρεσίες χωρίς να μπουν στη διαδικασία της επί τόπου επιλογής και απόκτησης ενός αγαθού σε κάποιο φυσικό κατάστημα.
Δεδομένου ότι το 24ωρο έχει μόνο… 24 ώρες, και αυτές πολλές φορές είναι πολύ λίγες για να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, το ηλεκτρονικό εμπόριο συγκαταλέγεται στις διευκολύνσεις εκείνες που μας βοηθούν να οργανώσουμε καλύτερα τον χρόνο μας, είτε πρόκειται για τεχνολογικές λύσεις (τηλεργασία, τηλεκπαίδευση) είτε για απλούς τρόπους εξοικονόμησης χρόνου και κόπου, όπως το ντιλίβερι.
Χρησιμοποιώντας μια ιστοσελίδα που αποτελεί τον ενδιάμεσο ανάμεσα στην επιχείρηση και στον πελάτη, οι επαγγελματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το καταναλωτικό κοινό παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ειλικρίνεια και ακρίβεια, ανανεώνοντας το στοκ τους αλλά και την εμφάνιση της ιστοσελίδας και παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον εντός του οποίου ο πελάτης θα μπορέσει να φτάσει την αγορά του ως το τέλος, χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Αποτελεσματική κατασκευή ιστοσελίδας είναι εκείνη που συνδυάζει οικονομία και πληρότητα, που περιλαμβάνει δηλαδή όλο το φάσμα των εμπορευμάτων αναγράφοντας την τιμή του καθενός, και την ίδια στιγμή δεν πλατειάζει, ούτε αφήνει τον χρήστη της να «χάνεται» στις επί μέρους σελίδες της. Γι’ αυτόν τον λόγο κατά το στήσιμο μιας ψηφιακής επιχείρησης πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στη δουλειά που θα γίνει από τον κατασκευαστή στη δημιουργία της ιστοσελίδας, αφού αυτή είναι ουσιαστικά η βιτρίνα της εταιρείας.
Μια ιστοσελίδα που είναι άρτια στην εμφάνιση και έχει προσεχθεί πολύ σε επίπεδο γραφιστικής ελκύει πολύ περισσότερο την προσοχή του χρήστη απ’ ό,τι μια προχειροφτιαγμένη σελίδα. Ανάλογη σημασία πρέπει να δοθεί και στην έγκαιρη ανανέωση της σελίδας, τόσο στην εικόνα της όσο και στα εμπορεύματα που παρουσιάζει. Ένας καλός κατασκευαστής ή γραφίστας είναι η «ψυχή» κάθε ιστοσελίδας μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης, πολλές φορές μάλιστα οι δύο ιδιότητες συγκεντρώνονται σε ένα πρόσωπο.
Πολύ σημαντική πτυχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι και η διαφήμιση, που συνήθως γίνεται στο Διαδίκτυο, έχοντας αφήσει πίσω τους παραδοσιακούς τρόπους προβολής (καταχωρίσεις στον Τύπο, τηλεοπτικά σποτ, ραδιοφωνικές ρεκλάμες). Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι ένας κλάδος που γνωρίζει μεγάλη άνθηση και ανοίγει διαρκώς νέες θέσεις εργασίες, ενώ βρίσκεται σε άμεση σύνδεση και συνεργασία με τα social media, αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μόνο δίαυλοι κοινωνικής επαφής, όπως δηλώνει και το όνομά τους, αλλά και πλατφόρμες για να παρουσιάσει κανείς την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να γνωστοποιήσει την παρουσία του και τη δουλειά του. Όσο περισσότερα «like στο instagram, fb κλπ» παίρνει μια σελίδα σε κάποιο κοινωνικό μέσο, τόσο πιο ευοίωνη προδιαγράφεται η πορεία της αντίστοιχης επιχείρησης.
Μεγάλο όπλο για μια ηλεκτρονική επιχείρηση είναι, βέβαια, και η βελτίωση της ιστοσελίδας της με στόχο να φτάσει γρήγορα στον υπολογιστή του χρήστη που θα αναζητήσει κάποιο σχετικό προϊόν στο Διαδίκτυο. Η SEO (search engine optimization), όπως είναι ευρέως γνωστή αυτή η υπηρεσία, συνιστά μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για την αύξηση του τζίρου και την εξασφάλιση νέων πελατών, και μαζί με τη διαφήμιση μπορεί να αναβαθμίσει κατά πολύ ένα e–shop σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Δείτε περισσότερα για eshop κατασκευή και προώθηση στο διαδίκτυο.
The post Το παρόν και οι προοπτικές των ηλεκτρονικών καταστημάτων / E-shops appeared first on ZANTETIMES.GR.