Δημήτρης Πέττας: Το Επιμελητήριο πρέπει να βρει λύσεις

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ζακύνθου που συζητήθηκε ο απολογισμός για το 2021, καταψήφισα τον Διοικητικό Απολογισμό που προτάθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή και παραιτήθηκα προφορικά από μέλος του Δ.Σ.

Στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκα με την πλειοψηφία, αφού προηγουμένως συμφωνήσαμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Μάλιστα για να βοηθήσω την νέα διοίκηση ανέλαβα ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής την θέση του Οικονομικού Επόπτη. Δυστυχώς τον επόμενο χρόνο αναγκάστηκα σε παραίτηση διότι δεν μπορούσα ως οικονομολόγος να υπογράψω τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου με πλασματικά κονδύλια εσόδων καθ’ υπόδειξη της «γραφειοκρατίας» του εποπτεύοντος υπουργείου και μη έγκρισης εκ μέρους τους του προϋπολογισμού που περιλάμβανε την χρησιμοποίηση του ταμειακού υπολοίπου της προηγούμενης χρήσης για χρηματοδότηση του εξαγγελθέντος προγράμματος μας.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υλικοτεχνική υποδομή και ιδιαίτερα με το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Επιμελητήριο. Θα έπρεπε να βρούμε ένα άλλο οίκημα ή να διεκδικήσουμε χώρο στο παλιό νοσοκομείο για να μεταφερθούμε εκεί. Υπάρχει επίσης και το Δαμίρειο κληροδότημα. Είναι απαράδεκτο να μένει αναξιοποίητο αυτό το οικόπεδο, στο οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί κτήριο και το ισόγειο να έχει καταστήματα για να υπάρχουν έσοδα, ενώ στον Α’ όροφο θα στεγαζόταν φορείς και Σύλλογοι της Ζακύνθου, όπως ήταν και ο στόχος του Δαμίρη. Δυστυχώς, το όλο θέμα βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Ιατρικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο να προσπαθούν να το ιδιοποιηθούν. Τι να πω; Αν τα καταφέρουν χαλάλι τους.

Ένα άλλο θέμα το οποίο ήθελα να προχωρήσει ήταν μια μελέτη για τη φέρουσα ικανότητα του νησιού μας, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ή άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεν είναι κακό να φτιάχνονται βίλες και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γιατί αυτό είναι μια ανάπτυξη, όμως θα πρέπει να εξετάσουμε κάποια στιγμή πόσο αντέχει ο τόπος μας από άποψη υποδομών, δεδομένου ότι υπάρχει ένας κορεσμός.

Επίσης διαφώνησα με την ταύτιση της διοίκησης του Επιμελητηρίου στην άποψη που είχε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, σύμφωνα με την οποία η επένδυση των Καταριανών ήταν «ευλογία Θεού» για τη Ζάκυνθο.

Δεν απαξιώνω την προσπάθεια του Επιμελητηρίου να κάνει εξωστρέφεια με κάποια ταξίδια, ωστόσο έπρεπε να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου στο οποίο θα αναφερόταν οι στόχοι που πετύχαμε από τις επισκέψεις αυτές.

Το Επιμελητήριο είναι απαραίτητο να στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό και φυσικά να γίνει εκκαθάριση του μητρώου του, αφού από τις 15.000 επιχειρήσεις που υπάρχουν συνολικά σε αυτό, ζήτημα είναι να λειτουργούν οι μισές.

Η παραίτησή μου δεν έχει σαν στόχο να έρθω σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους μου, όμως επιθυμώ να αποτελέσει ένα έναυσμα για να βρεθούν λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πράγματα, στη Ζάκυνθο είχαμε μια ακόμη χαμένη πενταετία στο Δήμο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας κι αν αυτό γίνει, τότε αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχω κι εγώ.

Πηγή: https://prisma902.gr

The post Δημήτρης Πέττας: Το Επιμελητήριο πρέπει να βρει λύσεις appeared first on ZANTETIMES.GR.