Κρήτη: Πόλος έλξης για τους τουρίστες η Σπιναλόγκα

Έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να βρεθούν στην Κρήτη για τις διακοπές τους είναι η Σπιναλόγκα, που διατηρεί σταθερά ,ακόμη και στα χρόνια της πανδημίας, έντονο το ενδιαφέρον των τουριστών, είτε πρόκειται για ξένους είτε για Έλληνες επισκέπτες από την υπόλοιπη χώρα ή και από την Κρήτη.

«Το ενδιαφέρον την τελευταία δεκαετία είναι πολύ έντονο και αυτό αποτυπώνεται και στην επισκεψιμότητα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου, Χάρης Αλεξάκης, που πρόσθεσε ότι ακόμη και το 2020, όπου τα μέτρα για την πανδημία ήταν αυστηρά και ο τουρισμός περιορίστηκε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο η Σπιναλόγκα είχε καταφέρει να έχει μια αρκετά δυναμική ροή επισκεπτών.

«Το 2020 από τον Ιούλιο μέχρι και τα τέλη Αυγούστου οι επισκέπτες στο άλλοτε Νησί των Λεπρών, είχαν φτάσει τις 40 χιλιάδες άτομα» σημειώνει ο κ. Αλεξάκης και προσθέτει ότι η στόχευση φέτος, είναι η επισκεψιμότητα στη Σπιναλόγκα να φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα.

«Το καλοκαίρι του 2019 η επισκεψιμότητα της Σπιναλόγκας ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες. Αν όλα κυλήσουν έτσι όπως προσδοκούμε, σε αυτούς τους αριθμούς ή και μεγαλύτερους είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε φέτος» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, που συμπλήρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει να πυκνώνει η ροή επισκεπτών όχι μόνο στη Σπιναλόγκα, αλλά συνολικότερα στην περιοχή.

«Η σημασία αυτού του μνημείου πάντως και πώς αυτή εκδηλώνεται ως ενδιαφέρον, αποτυπώνεται στις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις ντόπιων» εξήγησε ο κ. Αλεξάκης, που πρόσθεσε ότι η ιστορία του νησιού και η παραμονή εκεί, επί χρόνια των Χανσενικών, φαίνεται ότι μέχρι και σήμερα συγκινεί τους επισκέπτες που γνωρίζουν, αλλά και τους τουρίστες που πληροφορούνται το ρόλο που έπαιξε το νησί, για όσο υπήρξε «Το νησί των λεπτών».

«Αυτό το κομμάτι της ιστορίας, κάνει τη Σπιναλόγκα, ένα μοναδικό μνημείο που συγκινεί βαθιά. Με βάση αυτό άλλωστε, εδώ και χρόνια προσπαθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, για την ένταξή της στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, αίτημα που ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει» προσθέτει ο κ. Αλεξάκης.