Η Γερμανία άλλαξε στρατηγική δεκαετών και παραχώρησε οπλισμό στην Ουκρανία για να αποκρούσει την ρωσική εισβολή. Στο Βερολίνο ακόμα και πασχαλιάτικα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση φιλειρηνικών οργανώσεων, που εξέφρασαν την στήριξή τους στην Ουκρανία. Ωστόσο ο κόσμος είναι διχασμένος στο αν θα πρέπει να δοθούν επιπλέον όπλα στο Κίεβο, όπως έχει ζητήσει ο Ζελένσκι.
Η Μαρίνα ήταν μια από τους διαδηλωτές. Η ίδια δηλώνει: «Με βαριά καρδιά νομίζω τώρα ότι μάλλον πρέπει να προμηθεύσουμε όπλα. Όπως είπα, είμαι στην πραγματικότητα απολύτως αντίθετη και όλα τα όπλα πρέπει να καταστραφούν, αλλά εξαιρώ την τρέχουσα κατάσταση».
Ειδικα οι ηγετες των Πράσινων άλλαξαν την θέση του κομματος τους. Ο Ρομπερτ Χαμπεκ, που είναι σήμερα αναπληρωτής καγκελαριος, ήδη απο πέρυσι είχε ταχθεί υπέρ της παραχώρησης όπλων στην Ουκρανία.
«Οι πορείες του Πάσχα έχουν νόημα και ειναι καλές αν καλούν για ειρήνη, και το κάλεσμα για ειρήνη μπορεί να στραφεί μόνο εναντίον του Πούτιν. Από αυτή την άποψη, πρέπει τώρα να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην καλούμε την Ουκρανία να σταματήσει να πολεμά. Για αυτό θα ήθελα να πω οτι αν κάποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο, τότε δεν ειμαι μαζι τους, με τις πορείες του Πάσχα. Αν ομως λενε” Πούτιν, είσαι επιτιθέμενος, σταμάτα τον πόλεμο, να αποσύρεις τα στρατεύματα και να σταματήσεις τις δολοφονίες”, τότε αυτες οι πασχαλινες πορείες έχουν νόημα», σχολίασε ο αντικαγκελάριος.
Προς το παρόν, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διστάζει να παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία όπως ζητά ο Ζελένσκι – επειδή ο γερμανικός στρατός δεν είναι εξοπλισμένος με τέτοια και ο Σολτς δεν θέλει να εμπλακεί ευθέως η χώρα του στον πόλεμο. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν υποστηρίζει ένα εμπάργκο στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία, επειδή η γερμανική βιομηχανία εξαρτάται από αυτό και χρειάζεται χρόνος για να βρεθούν νέες πηγές…