Οδοκαθαριστές στο Παρίσι απομακρύνουν τις αφίσες των υποψηφίων προέδρων της Γαλλίας και προσπαθούν να καθαρίσουν το κέντρο της πόλης. Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπεν προσπαθούν να γοητεύσουν τους υποστηρικτές του Ζαν Λικ Μελανσον.
Ακόμη, τα δύο στρατηγεία επιχειρούν να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ο Μακρόν επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος σε πεδία προνομιακά για την Λέπεν, όπως η μετανάστευση και η δημόσια ασφάλεια.
«Οι μετανάστες που φτάνουν στη Γαλλία φθάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας ή μέσω των ανατολικών μας συνόρων. Αναφέρομαι στην παράνομη μετανάστευση.. Επομένως, πρέπει να προστατεύσουμε καλύτερα τα σύνορά μας, με περισσότερη αποφαστικότητα και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών. Όμως οφείλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Η βραδύτητα είναι εχθρός μας. Άνθρωποι που βρίσκονται σε μια παράτυπη κατάσταση, που ποτέ δεν θα πάρουν άσυλο στη χώρα μας, που δεν θα έχουν χαρτιά, περνούν μήνες, μερικές φορές χρόνια, σε ευρωπαϊκό έδαφος μέχρι να μάθουν ότι δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Το διάστημα είναι μεγάλο και αυτό πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Η Μαρίν Λεπέν κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι δεν τρέφει φιλορωσικά αισθήματα, ενώ εμφανίζεται ως η ειρηνοποιος της επόμενης ημέρας
«Ναι στην αποστολή υλικοτεχνικής υποδομής για αμυντικούς σκοπούς. Ναι, στη συλλογή πληροφοριών. Έχω επιφυλάξεις για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Μόλις τελειώσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία, θα προωθήσω την στρατηγική συμφιλίωση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Κάτι τέτοιο είχα οραματιστεί και στο παρελθόν. Είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας και της Ευρώπης αλλά πιστεύω, και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμα κι αν κάποιοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε μια Ευρώπη που εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ, μια ισχυρή ένωση μεταξύ Κίνας-Ρωσίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» υποστηρίζει η Μαρίν Λεπέν.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η ακροδεξιά υποψήφια δέχτηκε και ερωτήσεις για τη σχέση της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δεχόμενη μάλιστα επικρίσεις για «επιείκεια προς το ρωσικό καθεστώς». Η Λε Πεν απάντησε ότι «υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα της Γαλλίας» και χαρακτήρισε άδικες τις επικρίσεις που δέχεται.
Σε ερώτηση για το δάνειο των εννέα εκατομμυρίων ευρώ που είχε χορηγήσει ρωσική τράπεζα στο κόμμα της το 2014, η Λε Πεν περιορίστηκε να δηλώσει ότι είναι «εντελώς ανεξάρτητη από οποιονδήποτε σύνδεσμο, από οποιαδήποτε εξουσία, από οποιαδήποτε εταιρεία οποιασδήποτε εθνικότητας».
Η Μαρίν Λε Πεν, σε ό,τι αφορά τη γαλλική πολιτική έναντι του Πεκίνου, είπε στόχος της είναι να συμβάλει «στη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, του ναυτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στις περιοχές του πλανήτη όπου είναι παρούσα η γαλλική δύναμη»