Παρίσι 2024: Η Αλγερινή πυγμάχος λύνει τη σιωπή της – Διαψεύδει τις κατηγορίες για το φύλο της

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά[1]

Η Ιμάν Κελίφ κάλεσε “όλους τους ανθρώπους να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές” και έστειλε μήνυμα κατά του εκφοβισμού

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Επί σειρά ημερών έγινε το κεντρικό πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ισχυρισμοί και τα σχόλια για το φύλο της Αλγερινής πυγμάχου Ιμάν Κελίφ έλαβαν διαστάσεις χιονοστοιβάδας παγκοσμίως μετά τον αγώνα με την Άντζελα Καρίνι και την πρόωρη αποχώρηση της Ιταλίδας αντιπάλου της από το ρινγκ με αιχμές εναντίον της.

Λίγες ώρες μετά την εξασφάλιση του χάλκινου μεταλλίου, η Κελίφ έλυσε τη σιωπή της.

Διέψευσε ως αβάσιμες και ψευδείς τις κατηγορίες για το φύλο της, έκανε λόγο για εκφοβισμό και χαρακτήρισε επιβλαβή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τα σχόλια εναντίον της.

“Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους

Η Κελίφ δήλωσε ότι η φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης είχε σημαντικό αντίκτυπο πάνω της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα αραβικά, προτρέπει “όλους τους ανθρώπους να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη”.

Επέστησε την προσοχή στο πόσο επιζήμιος ήταν για εκείνη ο έλεγχος φύλου και ζήτησε να σταματήσει ο εκφοβισμός των αθλητών. Ο εκφοβισμός “μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους- μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Και μπορεί να διχάσει την κοινωνία”, πρόσθεσε η Κελίφ.

Η 25χρονη Αλγερινή πυγμάχος παραδέχτηκε ότι και η οικογένειά της ανησυχεί γι’ αυτήν. “Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, η καλύτερη απάντηση θα ήταν ένα χρυσό μετάλλιο “.

Η πυγμάχος εκφράζει απορία σχετικά με τη χρονική συγκυρία των καταγγελιών και αναρωτιέται γιατί αυτό συμβαίνει τώρα, παρόλο που αγωνίζεται εδώ και χρόνια.

Όπως αποκάλυψε έκανε συχνά προπονήσεις στην πόλη της Ασίζης στη νότια Ιταλία και γνώριζε την Καρίνι από καιρό. “Οι προπονητές με γνωρίζουν από τότε που ήμουν μικρή στην εθνική ομάδα και συνήθιζα να προπονούμαι μαζί τους. Η ίδια η (Ιταλίδα) πυγμάχος με γνώριζε και με ήξερε καλά”.

Ο προπονητής της Κελίφ, Mohamed Chaoua, πρόσθεσε ότι “στο αλγερινό κράτος … η αλλαγή (του) φύλου (κάποιου) δεν επιτρέπεται”.

“Ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες οι επεμβάσεις είναι δαπανηρές, αν η Ιμάν είχε τα χρήματα για να κάνει αυτό που ισχυρίζονται, θα προτιμούσε να τρέφεται, να αγοράζει ψωμί και ρούχα και να ζει όπως οι υπόλοιποι φίλοι της”, δήλωσε ο Chaoua.

Τα εμπόδια είναι κίνητρο

Η Κελίφ δάκρυσε αφού νίκησε την Άννα Χάμορι από την Ουγγαρία και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Στη συνέντευξη, η πυγμάχος μίλησε για το κίνητρο της και υποστήριξε ότι “τα εμπόδια αποτελούν κίνητρο για τη θέληση”, μια δήλωση στην οποία, όπως είπε, πιστεύει από μικρή ηλικία.

Η 25χρονη έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα αφήσει τους haters να την αποτρέψουν από το να προσπαθήσει να κερδίσει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών.

Η Κελίφ ευχαριστεί τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την υποστήριξή της. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, της έστειλε προσωπικό μήνυμα στο οποίο την υποστήριξε και την ενθάρρυνε.

Η πυγμάχος ευχαρίστησε επίσης όσους την υποστήριξαν. “Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν, όλους τους Αλγερινούς άνδρες και γυναίκες, όλους τους ανθρώπους του αραβικού κόσμου και όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μου σε αυτή την άγρια εκστρατεία εναντίον μου”.

Η Άντζελα Καρίνι εξέφρασε έκτοτε τη λύπη της για τη διαμάχη για το φύλο και ζήτησε συγγνώμη από την Κελίφ.

References

  1. ^ Αγγλικά (www.euronews.com)