Παρίσι 2024: Άνετη «πτήση» στον τελικό για Μανόλο – Έκτος Ολυμπιονίκης ο Ντούσκος

Δημοσιεύθηκε ανανεώθηκε πριν

Χωρίς δυσκολία σφράγισε το εισιτήριό του για τον τελικό του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής – Στην έκτη θέση του τελικού στο σκιφ ανδρών τερμάτισε ο Στέφανος Ντούσκος – Πρώτη ήττα για την εθνική Ελλάδας στο πόλο

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με τρία πετυχημένα άλματα ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το Σάββατο την συμμετοχή του στον τελικό της Δευτέρας στο άλμα επί κοντώ.

Ο Έλληνας επικοντιστής πέρασε με την πρώτη αρχικά το 5,60, έπειτα το 5,70 και εν συνεχεία το 5,75, χωρίς να χρειαστεί να κάνει προσπάθεια στο 5,80, αφού η δωδεκάδα του τελικού είχε συμπληρωθεί. Το ίδιο ύψος πέρασαν μαζί με τον Μανόλο ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο 6,23 Σουηδός Αρμάν Ντουπλάντις, ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν με ρεκόρ σεζόν, ο Τούρκος Ερσού Σασμά, ο Ολλανδός Μένο Βλον, ο Φιλιππινέζος Τζον-Έρνεστ Ομπιένα, ο Αμερικανός Σαμ Κέντριξ, οι Γερμανοί Μπο-Κάντα Λίτα-Μπέρε και Όλεγκ Τσερνίκελ και ο Κινέζος Μποκάι Χουάνγκ, ο οποίος μάλιστα έκανε και ατομικό ρεκόρ.

Στην έκτη θέση του τελικού στο σκιφ ανδρών της κωπηλασίας κατετάγη ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Έλληνας κωπηλάτης ξεκίνησε τέταρτος και στα 1000μ. ανέβηκε τρίτος, όμως πεντακόσια μέτρα μετά έμεινε πίσω από τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος και μείωσε την ταχύτητά του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση του τελικού.

Τα δύο χαμένα πέναλτι και το… ξύλο που έπαιζαν από κάποια στιγμή και μετά οι Κροάτες έφεραν την πρώτη ήττα της ελληνικής ομάδας πόλο στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η Ελλάδα στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, ωστόσο δεν κατάφερε να ακολουθήσει το σκληρό παιχνίδι στο οποίο κατέφυγε η κροατική ομάδα και ηττήθηκε εν τέλει με 14-13.

Me 121/125 εύστοχες βολές ο Ευθύμιος Μίτας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά του σκιτ ανδρών στην σκοποβολή, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό και κατετάγη 11ος, οκτώ θέσεις πάνω από τον Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη που έκανε 118/125 και πήρε την 19η θέση.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, στους τρεις πρώτους γύρους των προκριματικών η Ελληνίδα Εμμανουέλα Κατζουράκη είχε 72/75 βολές και η Κύπρια Κωνσταντία Νικολάου 71/75. Τα προκριματικά ολοκληρώνονται την Κυριακή με τους δύο εναπομείναντες γύρους. Οι δύο αθλήτριές μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντίστοιχα στην 5η και 9η θέση και για να προκριθούν στον τελικό της Κυριακής θα πρέπει να είναι μεταξύ των έξι πρώτων.

Εκτός των ημιτελικών των 50μ. ελεύθερο γυναικών στην κολύμβηση έμεινε η Θεοδώρα Δράκου, η οποία με 24.80 στην 10η σειρά των προκριματικών τερμάτισε 5η και κατετάγη 17η, χάνοντας την πρόκριση για μία μόλις θέση. Στην ίδια σειρά συμμετείχε η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 23.61 Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, η οποία δεν είχε πρόβλημα να κάνει χρόνο κάτω των 24” (23.85) και να προκριθεί άνετα στην επόμενη φάση.

Ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε πρώτος στην πρώτη προκριματική σειρά στα 1.500μ. ελεύθερο των ανδρών, ωστόσο ο χρόνος του 15:11.19 δεν του εξασφάλισε την πρόκριση στην οκτάδα, με τον Έλληνα κολυμβητή να κατατάσσεται 19ος.

Μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών του Σαββάτου στην κατηγορία Laser των ανδρών ο Παύλος Κοντίδης βρίσκεται στην τρίτη θέση κι ενώ μέχρι τη medal race απομένουν άλλες τέσσερις ιστιοδρομίες, δύο την Κυριακή και δύο την Δευτέρα. Ο Κύπριος ιστιοδρόμος είναι ένατος στην παγκόσμια κατάταξη και το 2017 και το 2018 είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αν παραμείνει στην πρώτη δεκάδα, θα μπορέσει να διεκδικήσει μετάλλιο την Τρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών του Σαββάτου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών και με τέσσερις κούρσες να απομένουν ακόμα την Κυριακή και την Δευτέρα, η Κύπρια ιστιοδρόμος Μαριλένα Μακρή βρίσκεται στην 25η θέση.