Έχω γίνει γραφικός σε κάποια θέματα, ωστόσο αυτή είναι η μοίρα για κάποιον που αγαπάει τον τόπο του, όπως εγώ. Για το θέμα των Ρομά όταν ήμουν Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, είχα ζητήσει από την Λιμενάρχη Κυλλήνης να γίνονται έλεγχοι σε όσους δεν έχουν χαρτιά και να μην καταλαμβάνουν τα χωράφια και το λιμάνι του νησιού μας, πουλώντας χωρίς παραστατικά διάφορα προϊόντα.
Πράγματι τότε τα δύο Λιμεναρχεία, Κυλλήνης και Ζακύνθου, είχαν προβεί σε ελέγχους και το φαινόμενο αυτό το είχαμε περιορίσει. Μετά το πέρας της δικής μου Αντιπροεδρίας στο Επιμελητήριο όλα αυτά σταμάτησαν.
Ζούμε σε έναν δύσκολο Νομό κι αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πρέπει καθημερινά κάνουμε μια μικρή
«επανάσταση» για όλα.
Το πρόβλημα με τα φύκια στην παραλία του Καλαμακίου υπάρχει εδώ και ενάμιση μήνα. Απορώ με κάποιους που διαμαρτύρονται τώρα για την κατάσταση και δεν συμπεριλαμβάνω μέσα σε αυτούς τον φίλο μου, κ. Μάκη Τσαγκαρόπουλο.
Το Προεδρικό Διάταγμα του 1999 φτιάχτηκε πάνω στις δικές μας περιουσίες. Είναι παράνομοι, λωποδύτες και κλέφτες όσοι ζουν από το Πάρκο και μας κατηγορούν, επειδή θέλουμε να είναι δίκαια τα πράγματα.
Λέω σε αυτούς που το κάνουν αυτό ότι δέσμευσαν τις περιουσίες μας με το έτσι θέλω και ότι όπως έφυγε κάποτε η κ. Καραγκούνη από το νησί, το ίδιο θα συμβεί και με εκείνους.
Όσοι διαθέτουν χωράφι που εφάπτεται στην παραλία δεν έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να αξιοποιήσουν μόνο 200 τετραγωνικά μέτρα. Αυτή είναι η κατάσταση.
Η χελώνα έρχεται κουρασμένη στο νησί μας για να γεννήσει και φέτος πάνω από 10 φωλιές αντί να είναι στην άμμο, εντοπίστηκαν στα φύκια και θα χάσουμε αυτά τα χελωνάκια. Αυτά θα έπρεπε να απασχολούν το Πάρκο, που δεν επιτρέπει τον καθαρισμό.
Όταν ήμουν πρόεδρος στο Καλαμάκι είχα κατεβάσει στην ακτή ένα JCB, το οποίο με ελάχιστες κινήσεις στην παραλία και χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα με τις φωλιές, ανέβασε τα φύκια σε οικόπεδο και στη συνέχεια τα φορτώσαμε σε φορτηγό, που τα απομάκρυνε. Όλοι αυτοί που δεν μας επιτρέπουν τώρα να κάνουμε το ίδιο, ζουν πάνω στην πλάτη μας.
Στη Δημαρχία να μη φωτογραφίζονται επειδή έφτιαξαν έναν δρόμο ή οτιδήποτε άλλο, και να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου με JCB να λάβει χώρα ο απαραίτητος καθαρισμός. Ειδάλλως, να δώσουν πίσω τα χρήματα που πλήρωσαν οι επιχειρηματίες του Καλαμακίου για να νοικιάσουν χώρο επί της ακτής, προκειμένου να μπουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Στο Καλαμάκι έχουν καταπατηθεί 60.000 τετραγωνικά μέτρα με τραπεζοκαθίσματα και ταμπέλες, όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οι εκλεγμένοι δεν περνάνε ούτε από τον δρόμο. Κάτι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο, που βουλιάζει καθημερινά. Από άποψη τουριστικής κίνησης και ο Ιούνιος είναι ένας χαμένος μήνας.
Οι νεοεκλεγέντες να βάλουν μυαλό και να τρέξουν στην Αθήνα για να φέρουν λεφτά στη Ζάκυνθο. Και επειδή με ρωτάτε τι θα έκανα εγώ γι αυτή την κατάσταση, θα σας υπενθυμίσω πως την περίοδο που ήμουν πρόεδρος της περιοχής πήρα ένα φορτηγό, επειδή δεν είχε Δημοτική Αστυνομία ο Δήμος Λαγανά, και φόρτωσα τραπέζια, καρέκλες, ταμπέλες και προϊόντα. Δεν μίλησε κανείς τότε, γιατί γνώριζαν πως παρανομούν.
Πηγή: https://prisma902.gr
The post ΠΡΙΣΜΑ 90.2: Αναστάσιος Τζίμης | Αν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας πρέπει καθημερινά να γίνεται μια μικρή «επανάσταση» | Οι λωποδύτες του Πάρκου ζουν πάνω στις πλάτες των κατοίκων και των επιχειρηματιών του Καλαμακίου appeared first on ZANTETIMES.GR.