ΠΡΙΣΜΑ 90.2: Νίκος Τσίπηρας | Θέλουμε να περάσουν στο Δήμο οι παιδικές χαρές του Άμμου και του Ανδρέα Λαδικού | Το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν επιτρέπει στο Λιμενικό Ταμείο να τις επισκευάσει

Οι δύο παιδικές χαρές του Άμμου και πίσω από το Πνευματικό Κέντρο έχουν καινούρια παιχνίδια και καλό εξοπλισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί επί προεδρίας στο Λιμενικό Ταμείο του αείμνηστου Άκη Ζήβα.

Υπήρξε όμως ένα ατύχημα στη δεύτερη παιδική χαρά και μητέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια αυτές έκλεισαν για προληπτικούς λόγους, αλλά και για να ελεγχθούν.

Να πω στο σημείο αυτό ότι το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου, στην Επιτροπή του οποίου συμμετέχω ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, έχει σύμβαση με συντηρητή ο οποίος σε συχνά διαστήματα ελέγχει τις παιδικές χαρές και πιστοποιεί την καταλληλότητά τους.

Στην παιδική χαρά πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, η οποία δεν φυλάσσεται ούτε και κάμερες επιτρέπεται να τοποθετηθούν, συγκεντρώνονται εκεί παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας τις βραδινές ώρες, τα οποία μην έχοντας άλλους χώρους για να πάνε, περνούν από την περίφραξη, αφού τα κάγκελα είναι σε μικρό ύψος.

Δυστυχώς όμως, και αυτό που θα πω το γνωρίζουν όλοι, δημιουργούν φθορές. Το Λιμενικό Ταμείο θέλει να τις επισκευάσει, ωστόσο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο και είναι αρνητικό, διότι θεωρεί πως δεν πρέπει να ξοδεύονται χρήματα για παιδικές χαρές και πλατείες, αφού πιστεύει πως αυτά δεν είναι στην αρμοδιότητά μας.

Στη Ζάκυνθο όμως ο χώρος των καταστημάτων και των στοών ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο, όπως και το 1/3 της πλατείας Σολωμού. Επίσης είναι υπεύθυνο και για τις συγκεκριμένες παιδικές χαρές. Πάει να γίνει κάτι σωστό και σοβαρό, όμως κολλάει στην ελληνική γραφειοκρατία και στις παθογένειες του κράτους.

Γι αυτόν το λόγο τόσο εγώ, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, προτείναμε οι παιδικές χαρές να περάσουν στα χέρια του Δήμου, μέσω προγραμματικής σύμβασης. Έχουν γίνει συζητήσεις και με την Αντιδήμαρχο, κ. Αγγελική Αυγουστίνου, και το κλίμα είναι θετικό.

Κατά την άποψή μου, ο Δήμος πρέπει να έχει την ευθύνη για όλη τη χερσαία ζώνη του λιμένος και το Λιμενικό Ταμείο να κρατήσει μόνο τους δύο μόλους, που δένουν τα σκάφη.

Σε ό,τι αφορά την περίφραξη του χώρου της μαρίνας, τονίζω πως είχε γίνει μελέτη, την οποία όμως απέρριψε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, θέτοντας θέμα για την ποιότητα των υλικών. Τώρα γίνεται νέα μελέτη για να προχωρήσει το έργο αυτό και η μαρίνα να μην είναι ανεξέλεγκτη.

Να συμπληρώσω και απαντώντας σε κάποια σχόλια που γίνονται, πως για το μόλο του Αγίου Νικολάου ισχύουν διεθνείς κανόνες, που αφορούν την ασφάλεια των κρουαζιερόπλοιων. Κατά την άφιξη και την παραμονή τους εδώ, δεν επιτρέπεται να πηγαίνει κανείς προς τα εκεί.

Θεωρώ πως όλοι θέλουμε την κρουαζιέρα στο νησί μας, γιατί έχει οικονομικά οφέλη για τον τόπο και βοηθά τον τουρισμό. Επίσης, η απαγόρευση ισχύει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι που αναχωρούν τα κρουαζιερόπλοια. Τις απογευματινές ώρες μπορεί ο καθένας να κάνει τον περίπατό του ελεύθερα και χωρίς πρόβλημα.

Πηγή: https://prisma902.gr

The post ΠΡΙΣΜΑ 90.2: Νίκος Τσίπηρας | Θέλουμε να περάσουν στο Δήμο οι παιδικές χαρές του Άμμου και του Ανδρέα Λαδικού | Το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν επιτρέπει στο Λιμενικό Ταμείο να τις επισκευάσει appeared first on ZANTETIMES.GR.