Tα κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα το Bitcoin έχουν γίνει πρωτοσέλιδα παγκοσμίως, αλλά υπάρχει έλλειψη κατανόησης για το τι είναι. Το Ντουμπάι πραγματοποίησε πρόσφατα τη σύνοδο κορυφής της AIBC για να γεφυρώσει αυτό το κενό γνώσεων.
«Το ζήτημα της ενδυνάμωσης είναι το κλειδί. Αν θέλουμε μια μέρα να δούμε την κοινότητα κρυπτογράφησης, το blockchain να αγκαλιάζεται από τις μάζες…,λέει ο Ιμαν Πούλις, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της sigma group & AIBC Summitsaid.
Με απλά λόγια, τα κρυπτονομίσματα είναι εικονικά σε αντίθεση με το ευρώ ή το δολάριο που μπορούμε να αγγίξουμε, συνήθως δεν συνδέονται με τράπεζα ή κυβέρνηση και επιτρέπουν στους χρήστες να ξοδεύουν χρήματα ανώνυμα μέσω μιας σειράς πολύπλοκων συναλλαγών χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ορισμένες επιχειρήσεις δέχονται κρυπτονομίσματα ως πληρωμές, αλλά η γενική αποδοχή της αγοράς είναι ακόμα περιορισμένη, κάτι που το Ντουμπάι θέλει να αλλάξει. Ένα από τα πρώτα βήματα ήταν η έναρξη του κέντρου κρυπτογράφησης DMCC.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ahmad Hamza της DMCC Freezone δήλωσε ότι το κέντρο θέλει να παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για εταιρείες και πλατφόρμες crypto και blockchain για να τους βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσουν, αλλά και να ευδοκιμήσουν και να πετύχουν.«Πιστεύουμε στο blockchain, πιστεύουμε στο crypto και παρέχουμε κανονισμούς σε συνεργασία με την Αρχή Κινητών Αξιών και Εμπορευμάτων».
Εκδηλώσεις όπως η σύνοδος κορυφής της AIBC συγκεντρώνουν βασικά άτομα και μάρκες από την τεχνητή νοημοσύνη στο blockchain και στο Internet των πραγμάτων για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον της αναδυόμενης τεχνολογίας. Βασικός προσκεκλημένος ήταν ο συν-εφευρέτης του blockchain, στον οποίο βασίστηκε η έρευνα του Bitcoin.Το 1991, πολύ πριν το bitcoin, ο Δρ Scott Stornetta και ο Stuart Haber έγιναν συν-εφευρέτες του πρώτου blockchain.«Πήραμε όλα τα δεδομένα στον κόσμο χωρισμένα σε μπλοκ και τα συνδέσαμε μαζί. Είναι ένας τρόπος να εγγυηθεί κανείς ότι δεν μπορεί να αλλοιωθεί ο δίσκος που κάνει όλα όσα μπορεί να εμπιστευτεί ο καθένας », είπε ο Δρ Stornetta.
Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ασταθή και αποτελούν κίνδυνο για τους επενδυτές που δεν προστατεύονται από ρυθμιστικές αρχές. Ο Δρ. Scott Stornetta, συν-εφευρέτης του Blockchain είπε ότι υπάρχει κάποιο σκεπτικισμός όπως υπήρχε στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου.««Υπήρχαν πολλά πράγματα που στην πραγματικότητα ήταν ψεύτικα . Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου αναπτύξαμε ένα ασφαλές θεμέλιο που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερη αξία».
Η αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν επίσης ευαίσθητη σε υπερβολική αστάθεια, με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημόσια πρόσωπα όπως η Elon Musk που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την αγορά, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τους επενδυτές. Ο Πρόεδρος του Brock Pierce, Bitcoin Foundation & συνιδρυτής της Tether & Mastercoin παροτρύνει τον κόσμο να ερευνήσει και να διαμορφώσει τη δική του γνώμη για τα κρυπτονομίσματα. «Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταλάβεις τι είναι αυτό ώστε να μπορείς να πάρεις μια ενημερωμένη απόφαση για τον εαυτό σου. Και έπειτα με αυτή τη γνώση, θα είστε σε θέση να λάβετε αποφάσεις σχετικά με το εάν, εάν γνωρίζετε, εάν συμφωνείτε ότι πρόκειται, θα ξέρετε, θα είναι ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος, σαφώς έχω αυτήν την άποψη».
Ενώ ορισμένες τράπεζες, εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και κυβερνήσεις αγκαλιάζουν το κρυπτογράφηση, άλλες μένουν μακριά. Αλλά για όσους επενδύουν σε αυτά , βλέπουν τα ψηφιακά νομίσματα και πώς λειτουργούν στο μέλλον.